Het is bouwvak. Warm, hééél warm. En wat boffen al die mensen die nu met vakantie zijn. In binnen-  of buitenland. Je hoeft even niets meer: je kunt het werk achter je laten, genieten van de kinderen, alles even los laten en … ont-spannen.

Je hebt wellicht vele weken uitgekeken naar jouw vakantie, samen met je partner, samen met je gezin. En wellicht heb je veel voorpret gehad bij het uitkiezen van je bestemming: ver weg, of dichtbij. Of je een all inclusive vliegreis zou maken of toch met de tent, de caravan of camper de wereld in wilde trekken.

Hoe dan ook: je hebt vroegtijdig of last minute alles geregeld en bent heelhuids op je bestemming aangekomen.  Je hebt je geïnstalleerd en eindelijk … nu kan je je gaan ont-spannen.  Ik wens je graag een hele fijne vakantie toe. En zeker ook ONT-SPANNING en ruimte om je partner, je kinderen (weer) te ONT-MOETEN.

Echter, de praktijk leert dat dat niet altijd mee valt. Dat als je op vakantie gaat en de drukte (en soms de sleur) van alledag wegvalt er juist méér spanning ontstaat: omdat je het niet naar je zin hebt op je werk, daar onder druk staat of zelfs in een conflictueuze situatie bent beland. En dan valt het niet mee om je te ont-spannen. 

Of omdat het tussen jou en je partner al een poosje niet zo lekker loopt. Jullie elkaar niet echt (meer) ont-moeten, er irritaties zijn, kleine of grotere ruzies.  En ook dan valt het niet mee om je te ont-spannen. 

Vakantie biedt ruimte om je te bezinnen. Om te bekijken hoe je na de vakantie met jouw situatie – op het werk of privé – wilt omgaan. Soms kom je daarbij tot het inzicht dat je na je vakantie wezenlijk iets wilt of moet veranderen: Dat je vanwege het arbeidsconflict jouw arbeidsrelatie op een goede manier wilt beëindigen.

Of dat jij en/of je partner tot het inzicht komt/komen dat jullie elkaar niet langer gelukkig kunnen maken en dat jij of jullie besluit/besluiten te willen scheiden.

Het is dan goed om te weten dat je in dat geval een beroep kunt doen op de professionele ondersteuning van een MfN Gecertificeerd Familiemediator. Neem indien nodig of gewenst gerust contact op met het 2DO Mediation: 06 53 709 744.

Voor nu wens ik jou een hele fijne vakantie toe.  Met veel ONT-SPANNING en plezierige ONT-MOETINGEN en …. de nodige verkoeling.

Drs. Nico V.D. Grimberg

MfN geaccrediteerd Familiemediator

Bron: 2018; Nico Grimberg, MfN Registermediator/ geaccrediteerd Familiemediator

Op vakantie … ont-spannen