HOOFDMENU


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/w6466541/domains/2do-mediation.nl/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

2DO Mediation 

   

2DO Mediation is een KEUZE. Een keuze om door middel van mediation een oplossing te vinden voor uw kwestie, geschil of conflict. Een keuze om zelf de regie te behouden en de oplossing van uw kwestie, geschil of conflict niet over te laten aan bijvoorbeeld de rechter of een arbiter.

 

En de naam zegt het al …. 2DO Mediation is vooral ook DOEN. Partijen zetten zich actief in om samen een oplossing te vinden voor hun kwestie, geschil of conflict. Dat doen zij samen met hulp en ondersteuning van de mediatior.

 

Uw mediator creëert een situatie waarin het mogelijk wordt dat partijen weer met elkaar in gesprek komen, hun probleem helder op tafel komt, een  andere – zo men wil: ruimere – kijk daarop mogelijk wordt en de daaronder liggende belangen zichtbaar worden.

 

Emoties – als boosheid, verdriet, teleurstelling – vertroebelen vaak dat waar het zakelijk gezien om gaat. Echter, zij geven vaak wel aan wat een kwestie, geschil of conflict met mensen doet. Door ruimte te geven aan emoties en deze  bespreekbaar te maken kunnen partijen (weer) meer begrip voor elkaar krijgen, ‘oud zeer’ worden opgeruimd, de relatie tussen partijen worden verbeterd of hersteld en krijgen partijen zicht op de belangen die bij henzelf én bij de ander een rol spelen.

 

Vanuit een gegroeid begrip voor elkaars zienswijze en gevoelens, door een beter zicht op eigen en andermans belangen worden partijen uitgenodigd om creatief oplossingen te bedenken en te verkennen. Dit proces wordt afgerond als partijen samen kiezen voor een oplossing die recht doet aan de belangen van beide partijen. Een oplossing waar beide partijen achter staan en die wordt vastgelegd in een overeenkomst.

 

 

 
2DO Mediation, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting