HOOFDMENU


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/w6466541/domains/2do-mediation.nl/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

SAMEN OPLOSSEN


Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil, met de hulp van een neutrale, vakbekwame conflictbemiddelaar: de mediator. Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor de betrokken partijen. Vaak zien de betrokkenen deze oplossing niet meer doordat men teveel in het conflict verwikkeld is. Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen.

De mediator staat niet boven de partijen. Hij doet geen "uitspraak van bovenaf". Bij mediation bepalen de partijen zelf de oplossing. De mediator helpt om deze samen te bereiken. De bereidheid bij partijen tot het uitvoeren van een gezamenlijke oplossing ligt in de regel hoog. Het is immers hun oplossing. Ook wordt de relatie niet onnodig beschadigd.


Er zijn twee belangrijke uitgangspunten: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Niemand kan worden gedwongen om aan het mediation-proces mee te doen. En de deelnemers verbinden zich vooraf tot geheimhouding. Deze principes liggen vast in het Mediation Reglement van het onafhankelijke Nederlands Mediation Instituut NMI.

 
2DO Mediation, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting